Velký souboj / Il grande duello

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

filip
Globální moderátor

Velký souboj / Il grande duello

Nový příspěvek od filip »

TOP HERCI: Filip Švarc, Ladislav Cigánek, René Slováčková, Anna Suchánková
TOP STUDIA: LS Productions, Studio Virtual, ČT, Petrásek, Barrandov
oik

Re: Velký souboj / Il grande duello

Nový příspěvek od oik »

Jako celek to vypadá dobře, akorát ta hlavní role... Třeba Hruška překvapí, takhle papírově to moc nesedí... A když už v tom dabuje Rímský, který se na Van Cleefa hodí a několikrát už ho dělal... :-? A věkový rozdíl by nevadil, Van Cleef tu vypadal o hodně starší než byl. ČT u těch hlavních rolí moc experimentuje, mi připadá.
Ale upřímně řečeno, tenhle film by si stejně dle mého názoru zasloužil tak max osmihlasou VHS překrývačku. To spíš měli předabovat Velkou přestřelku a v plné 105 minutové verzi, ta by si lepší dabing zasloužila jak sůl.
salgado

Nový příspěvek od salgado »

Ach jo, neustále nové dabingy starých a podprůměrných westernů na jedno použití. To už je normálně obsese za peníze koncesionářů. :x
bondicek98

Nový příspěvek od bondicek98 »

Ale proč, já se rád podívám, furt lepší než se dívat stále dokola na Vyprávěj nebo Chalupáře
oik

Nový příspěvek od oik »

Ale jo, nakonec jsem si i na toho Hrušku zvykl. Pořád ale platí že dabing je tady lepší než film, Rímský a Šťastný dabující miniroličky, to mě docela překvapilo. Akorát mě zarazila práce s hudbou - v samotném - velmi lacině vyrobeném - filmu je původní snad jen ústřední téma a zbytek je převzatý ze starších spaghetti westernových soundtracků Luise Bacalova. V originále zazní taková starší hudba i při scéně mučení Philipa pod vodopádem, ale v dabingu byla z nějakého důvodu nahrazena De Masiho hudbou z dříve odvysílaného filmu Všechny zabij a vrať se sám... Proč? Na jiných místech jsem si nesrovnalostí v použitém soundtracku nevšiml.
beatman

Nový příspěvek od beatman »

Tak to mi uteklo, právě proto, že jak mám westerny vcelku rád, tak tyhle spaghettiwesterny zrovna mco ne, ale kvůli tak slušně obsazeném dabingu rád udělám dodatečně výjimku. Pravdou je, že by se určitě našala řada klasických filmů, které dabingově zmršily na MgM, tudíž by si zasloužili slušný dabing od ČT.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“