Výrobce popularity / Zákulisí mocných / The Imagemaker

Nové i ty starší

Moderátor: ReDabér

Odpovědět
Uživatelský avatar
Roko
Admin
Příspěvky: 3227
Registrován: 09 srp 2009 11:39

Výrobce popularity / Zákulisí mocných / The Imagemaker

Příspěvek od Roko »

Obrázek
Info: IMDB | ČSFD | FDB

1.DABING: (ČST) - pod názvem Výrobce popularity
V českém znění: Daniel Dítě - Michael Nouri (Roger Blackwell), Eva Gorčicová - Anne Twomey (Molly Graingerová), Jaroslav Dufek - Jerry Orbach (Byron Caine), Drahomíra Kočová - Jessica Harper (Cynthia), Ladislav Lakomý - Farley Granger (Hoyle), Maxmilián Hornyš - Richard Bauer (Morris Brodkin), Karel Janský - Roger Frazier (Victor Griffin), Jiří Dušek - Patrick Blake (Martin), Pavel Leicman - David Rosenbaum (Chet), Ladislav Suchánek - Doug Tillet (Sal), Zdeněk Junák - Maury Povich (televizní hlasatel), Josef Karlík - Jerome Dempsey (Lyons), Jan Grygar - Arthur Dailey (černoch), Helena Kružíková - Bette Jerome (Margaret Hoyleová), Zdena Herfortová - Diana McLellan (reportérka), Karel Mišurec - Henry Strozier (firemní účetní), Vladimír Krátký - James S. Adams (TV hlasatel), Oldřich Slavík - Bruce Godfrey (šéf volební kampaně), Jiří Tomek - Mark Hammer (hlas prezidenta Manninga na kazetě), Jaroslav Kuneš - Stanley Anderson (hlas Tonyho LaCortea na kazetě), Milan Vágner - Timothy Rice (hlas Matta Granta v telefonu), Aleš Jarý (TV režisér), Jiří Přichystal (Salův bodyguard), Karel Fajt a další

Zvuk: Jindřich Matušek
Střih: Danuše Nechutová
Výroba: Petr Šácha
Asistentka režie: Božena Kubíková
Dramaturgie: Věra Pokojová, Rostislav Landsman
Překlad: Jiřina Lowáková
České dialogy: Věra Pokojová
Režie českého znění: Jiří Kubík
Vyrobila: Redakce pořadů ze zahraničí ČST Brno 1989

2.DABING: (VHS) - pod názvem V zákulisí mocných
V českém znění: Radka Stupková, Jan Šťastný, Jiří Klem, Václav Kopta, Ivan Jiřík, Bohdan Tůma, Vladimír Fišer a Martina Menšíková

Překlad: Ivana Husáková
Úprava: Mariana Nesnídalová
Zvuk: Jaroslav Děták
Režie českého znění: Jan Žáček
Vyrobila: Ria Film pro Vidcom 1994
Uživatelský avatar
Stanley Roe
Příspěvky: 1317
Registrován: 25 zář 2011 11:09
Bydliště: Štatl

Re: Výrobce popularity / Zákulisí mocných / The Imagemaker

Příspěvek od Stanley Roe »

POZOR... Název videokazety je "V zákulisí mocných" a tento název zazní zřetelně i od pana V. Fišera v úvodu dabingu. I obě filmové databáze mají název špatně. Samozřejmě je tu určitá šance, že byl třeba ještě další dabing respektive uvedení filmu na některé jiné televizní stanici a tam mohlo zaznít pouze "Zákulisí mocných", nicméně k druhému dabingu tu uvedenému se vztahuje název "V zákulisí mocných".
throwaway-account
Příspěvky: 782
Registrován: 29 dub 2019 22:38

Re: Výrobce popularity / Zákulisí mocných / The Imagemaker

Příspěvek od throwaway-account »

Reálně by mě zajímalo, koho v tom prvním dabingu daboval Karel Fajt? Tento brněnský herec je pro mě dosud záhadou, hlasově ho poznám (mám i jeho ukázku na svém soundcloudovém profilu), ale moc informací o něm není. Ani jsem si nemyslel, že by byl v době výroby dabingu (1989) ještě aktivní, protože jeho poslední aktivity předtím, které jsem dohledal, byly v nějakých rozhlasových hrách z konce 70. let.
Uživatelský avatar
Newmy
Příspěvky: 4723
Registrován: 08 dub 2008 19:16
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Výrobce popularity / Zákulisí mocných / The Imagemaker

Příspěvek od Newmy »

To je info z titulků? Karel Fajt šel v roce 1981 do důchodu...
http://nalovustatistik.cz/ - Statistiky soutěžního pořadu Na lovu
https://dabdb.cz/ - Nová databáze českého dabingu
throwaway-account
Příspěvky: 782
Registrován: 29 dub 2019 22:38

Re: Výrobce popularity / Zákulisí mocných / The Imagemaker

Příspěvek od throwaway-account »

Tak to že šel do důchodu, ještě nemusí znamenat, že se pak už nikde neobjevoval. Spoustu brněnských herců se v dabingu objevovalo ještě dlouho poté, co odešli do penze a divadlu se už nevěnovali. Já toho zrovna o Karlu Fajtovi moc nevím. Jediné, co se mi o něm podařilo zjistit přes vis.idu.cz bylo, hrál v brněnském Divadle bratří Mrštíků, v roce 1981 odešel do důchodu, byl ročník 1922 a zemřel zřejmě někdy v 1. polovině 90. let (v jednom článku z roku 1997 na něj Viktor Kudělka zavzpomínal k jeho nedožitým 75. narozeninám, kterých by se v tom roce dožil). Mě jen překvapilo, že ho tu Licence uvedl v obsazení tohoto dabingu z roku 1989, když jeho poslední role v divadle a rozhlase, které jsem dohledal, byly z počátku 80. let.
Odpovědět

Zpět na „Filmy“